Duits
SLO heeft gedifferentieerd lesmateriaal voor het vak Duits ontwikkeld. Het lesmateriaal bestaat uit vier verschillende lespakketten, twee voor havo en twee voor vwo. Voor de havoleerlingen die het vak wel kiezen (doorstromers) een pakket en voor leerlingen die het niet kiezen (afbuigers). Hetzelfde geldt voor het vwo alleen dan op een moeilijker niveau. Het lesmateriaal kan naast de methode gebruikt worden, bijvoorbeeld door de leerlingen aan het eind van elk hoofdstuk een taak te laten doen.

Uitgangspunt hierbij is geweest om leerlingen een goed beeld te geven wat Duits is en hoe Duits wordt vormgegeven in de tweede fase. En om leerlingen die het vak niet kiezen zó aan Duits te laten werken dat ze zaken leren die nodig zijn voor hun verdere algemene ontwikkeling en waar ze met plezier aan kunnen werken. Ook worden zij uitgedaagd om een bepaald ERK niveau te halen. De leerlingen die het vak wel willen kiezen gaan vast wennen aan de manier van werken bij Duits van de tweede fase.

Beschrijving van de modules voor de doorstromers

Havo 
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken en aan het taalportfolio: A2 Iets te koop aanbieden op markt.de, A2  Duitse muziek, A2/B1 Authentieke Duitstalige teksten, A2/B1 Aktivität: Eine neue Identität, B1 Wereldnieuws. Na elke taaltaak werken de leerlingen aan het taalportfolio.
Vwo 
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken en het taalportfolio: A2 Wat vind jij belangrijk aan een relatie?, A2 Taak: originele sms-berichten, A2/B1 Literatuur, A2/B1 Aktivität: Eine neue Identität, B1 Deine Meinung. Na elke taaltaak werken de leerlingen aan het taalportfolio.

Beschrijving van de modules voor de afbuigers

Havo 
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken en het taalportfolio: A1/A2, Berlijn, A1/A2 SMS berichten, A2 Kleding gestolen, A2 Film beschrijven. Na elke taaltaak werken de leerlingen aan het taalportfolio.
Vwo en het taalportfolio
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken : A1/A2 Dresden, A2 een beschrijving geven van een huis, A2/B1 Authentieke teksten, A2 Muziek. Na elke taaltaak werken de leerlingen aan het taalportfolio.

Voor nadere informatie over organisatorische zaken kunt u terecht bij Frederik Oorschot, voor vakinhoudelijke zaken bij Anne-Marie Boers.

Kies jij Duits?
Omschrijving Download
Lesmateriaal doorstromers havo

Lesmateriaal doorstromers vwo

Lesmateriaal afbuigers havo

Lesmateriaal afbuigers vwo

Docentenhandleiding doorstromers havo

Docentenhandleiding afbuigers havo