Frans
SLO heeft gedifferentieerd lesmateriaal voor het vak Frans ontwikkeld. Het lesmateriaal bestaat uit vier verschillende lespakketten, twee voor havo en twee voor vwo. Voor de havoleerlingen die het vak wel kiezen (doorstromers) een pakket en voor leerlingen die het niet kiezen (afbuigers). Hetzelfde geldt voor het vwo alleen dan op een moeilijker niveau. Het lesmateriaal kan naast de methode gebruikt worden, bijvoorbeeld de leerlingen aan het eind van elk hoofdstuk een aanvullende taak laten doen.

Uitgangspunt hierbij is geweest om leerlingen een goed beeld te geven wat het vak Frans inhoudt en hoe Frans wordt vormgegeven in de tweede fase. En om leerlingen die het vak niet kiezen zó aan Frans te laten werken dat ze zaken leren die nodig zijn voor hun verdere algemene ontwikkeling en waar ze met plezier aan kunnen werken. Ook worden zij uitgedaagd om een bepaald ERK niveau te halen. De leerlingen die het vak wel willen kiezen gaan vast wennen aan de manier van werken bij Frans in de tweede fase.

Beschrijving van de modules voor de doorstromers

Havo  
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken en het taalportfolio: A2 Een monument beschrijven, A2 Iets bestellen en een recensie maken, A2/B1 Frans magazine maken. Leerlingen werken tevens aan het taalportfolio.

Vwo  
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken en het taalportfolio: A2 Een monument beschrijven, A2 Iets bestellen en een recensie maken, A2/B1 Een Franse krant maken, B1 Een gedicht lezen en schrijven. Leerlingen werken tevens aan het taalportfolio.

Beschrijving van de modules voor de afbuigers

Havo  
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken en het taalportfolio: A1-2 Bezienswaardigheden, A2 Iets bestellen, A2 Liedje (lezen en luisteren). Leerlingen werken tevens aan het taalportfolio.

Vwo en het taalportfolio
De leerlingen werken naast de leergang aan verschillende taaltaken: A1-2 Bezienswaardig-heden, A2 Iets bestellen, A2 Actualité (kijken en luisteren). Leerlingen werken tevens aan het taalportfolio.

Downloads

Kies jij Frans?
Omschrijving Download
Lesmateriaal doorstromers havo

Lesmateriaal doorstromers vwo

Docentenhandleiding doorstromers havo/vwo

Lesmateriaal afbuigers havo

Lesmateriaal afbuigers vwo

Docentenhandleiding afbuigers havo/vwo